VÅFFELDAGEN


Idag har vi ätit våfflor...
Hittade detta recept bland Coop`s recept.

 
Frasvåfflor med fetaoströra


Frasvåfflor med fetaoströra

 

4 portioner

 
 

Ingredienser

Våffelsmet:

finns som ekologisk vara3 dl vetemjöl
 1 tsk bakpulver
finns som ekologisk vara4 dl mjölk
 1 dl flytande margarin

Fetaoströra:

finns som ekologisk vara1 liten röd lök
finns som ekologisk vara1 stor tomat
finns som ekologisk vara1 knippa gräslök
finns som ekologisk vara200 g fetaost
finns som ekologisk vara2 dl crème fraiche, gärna lätt
 salt
finns som ekologisk varasvartpeppar

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

    

Tillagning

Börja med fetaoströran. Skala och finhacka löken. Dela tomaten och skrapa ur kärnorna.
Skär fruktköttet i tärningar. Klipp gräslöken fint. Rör fetaost och crème fraiche mjukt.
Blanda i lök, tomat och gräslök, smaka av med salt och peppar.
Gör våfflorna. Blanda mjöl, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet.
Tillsätt resten av mjölken och margarinet.
Hetta upp ett våffeljärn.
Pensla med lite fett till första omgången och grädda våfflorna, det blir 6 - 8 laggar beroende på järnets storlek.
Lägg våfflorna var för sig på galler.
Servera våfflorna med fetaoströran.


'

Till efterrätt blev det våfflor med rivet äpple i smeten...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0