Idag har vi ätit våfflor...
Hittade detta recept bland
Coop`s recept.

| 
Frasvåfflor med fetaoströra | |
Ingredienser Våffelsmet:  | 3 dl vetemjöl | | 1 tsk bakpulver |  | 4 dl mjölk | | 1 dl flytande margarin |
Fetaoströra:  | 1 liten röd lök |  | 1 stor tomat |  | 1 knippa gräslök |  | 200 g fetaost |  | 2 dl crème fraiche, gärna lätt | | salt |  | svartpeppar |
= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ
| | Tillagning Börja med fetaoströran. Skala och finhacka löken. Dela tomaten och skrapa ur kärnorna. Skär fruktköttet i tärningar. Klipp gräslöken fint. Rör fetaost och crème fraiche mjukt. Blanda i lök, tomat och gräslök, smaka av med salt och peppar. Gör våfflorna. Blanda mjöl, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och margarinet. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite fett till första omgången och grädda våfflorna, det blir 6 - 8 laggar beroende på järnets storlek. Lägg våfflorna var för sig på galler. Servera våfflorna med fetaoströran.
| '
Till efterrätt blev det våfflor med rivet äpple i smeten... |
|
|